20090916

Plommonsylt med ingefära..

..har jag varit duktig och gjort! :-)

Fick en stooor kasse med plommon från N:s pappa, och det var så mkt att vi skulle aldrig orka äta upp dem alla, så då provade jag att göra lite sylt, och den blev riktigt god!


Av receptet blev det ca 1 liter sylt.
Ingredienser
1 kg plommon
1 dl vatten
2 tsk riven färsk ingefära
8 1/2 dl strösocker
1 krm natriumbensoat
1 krm askorbinsyra

Gör så här
1. Skölj, kärna ur och halvera plommonen.

2. Blanda plommon, vatten och ingefära i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock tills plommonen är mjuka. Rör om då och då.

3. Rör ner sockret lite i taget. Låt sjuda utan lock i ytterligare ca 20 minuter eller tills sylten tjocknar. Skumma noga.

4. Rör ut natriumbensoat och askorbinsyra i lite av sylten och blanda sedan ner i resten av sylten.

5. Häll upp sylten på väl rengjorda och varma glasburkar.

6. Förslut direkt och förvara svalt.

2 kommentarer:

  1. mmmm...ska bli kul o få smaka!!! kanske,nångång? el NOT...hi hi...
    du är sååå duktig!!!:)

    SvaraRadera
  2. Hej Laila!
    Kul att du vill vara med i tävlingen :)
    Tack för receptet, får se om jag får ihop ett kilo plommon från trädet i år :P

    Fin blogg!
    Spännande med husbygge!!

    Ha d gott!
    Kram Hanna

    SvaraRadera