20091027

Ja...

...då var det dags för utsättning av huset imorgon bitti, ska bli spännande, återkommer med lite bilder imorgon på det hela :-).

Kan ju berätta att vi fick en inbjudan fr kommunen igår, om att vara med på en genomgång på torsdag gällande det grönområde vår tomt gränsar till. De har bjudit in alla som har tomter runt detta område och vi skall få vara med och tycka till hur det skall utformas, kul!

Gröningen eller parken, skall heta Robiniagröningen, den är uppkallad efter den art som är mest frekvent på på just detta område. Slog upp på nätet vad Robinia är för ngt, och det är tydligen en sorts träd, ALDRIG hört talas om det, men som sagt så lär man sig ngt nytt hela tiden.... ;-)


Bilderna lånade fr Wikimedia.

Förklaring av Robinia enl Wikipedia;
Robinia (Robinia pseudoacacia) är en växtart i familjen ärtväxter från nordcentrala och nordöstra Nordamerika. Den kallas ibland "falsk akasia" på svenska, vilket är en direkt översättning av det vetenskapliga artepitetet. Robinia odlas som trädgårdsväxt i Sverige.

Robinia bildar ett lövfällande träd som kan bli cirka 15 meter högt. Barken är gulbrun till ljust gråaktig. På yngre grenar sitter taggar i par. Nytillväxten är kantig och sparsamt luden. Bladen sitter stödda, de är parbladiga och har vanligen 7-19 delblad. Delbladen är ovala till elliptiska, kala som utväxta, helbräddade, till 2 cm långa och 1,5 cm breda eller mer. Blommorna kommer i en hängande klase som kan bli över 15 cm lång. Vanligen sitter 20-30 blommor i varje klase. Fodret är rörformat, grön eller rödaktigt. Blomskaften är ludna. Kronorna cirka 2 cm, de är vita med en gul fläck på seglet. Frukten är en balja som kan bli 7 cm lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar