20100507

KAKEL...

...till huset har vi nu också valt. :-) Var inom kakelaffären igårkväll och det gick undan där inne, vi hade ju lite tankar om hur vi ville ha det och tjejen som hjälpte oss var jätteduktigt!

Till köket först så har vi valt följande platta,
                                                     Bild lånad fr Svenska Kakel
det är en 7,5x15cm vit platta med fasad kant och med vit fog. Vi skall ha den runt hela bänken i köket, ca 30cm upp på väggen men sedan hela vägen upp bakom fläktkåpan (vi har ju inga överskåp nämligen).

Så här kommer köket att se ut.


Till entre och tvättstugan valde vi likadana plattor men i olika storlekar, en rätt mörkgrå lite skifferliknande platta. Så i entren blir det en rektangulär form av platta och i tvättstugan blir det en 33x33cm platta.

Vad gäller våra badrum, valde vi samma stil till båda, en vit högblank platta fr Höganäs i olika storlekar. Där nere blir det då en 25x45cm liggande platta på väggen och på golvet en 10x10cm platta båda högblanka, och till detta en ljusgråfog. Där uppe blir det också en liggande rektangulär högblank platta men lite mindre (kommer inte ihåg storleken) och på golvet samma 10x10cm platta, förutom i duschen där det blir en 5x5cm högblank platta, som kommer att går upp på väggen som en dekoration bakom duschstången, och en ljusgrå fog här också. Så det blir mycket vitt, men jag tror att det kommer att bli rätt snyggt med vår vita inredning och våra stora speglar med silver ramar.

Helvitt badrum, som vi tänkt oss våra!
                                           Bild lånad fr Internet
Vår badrumsinredning kommer idag på eftermiddagen, så i dagsläget är det bara tvättstugeinredningen som saknas. :-) Så det får vi fixa och ringa och beställa de närmsta dagarna, så vi hinner få det i tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar