Av plommonen i Lördags, blev det ju en plommonkaka. En nyhet för mig, för jag har aldrig testat att göra denna innan, men den blev sååå god, så det får bli mitt tips idag denna Måndag. :-)
****
Monika Ahlbergs Plommonkaka
Blanda 75 gr smör med 1 dl socker och 1 msk vaniljsocker, poröst.
Blanda i 2 ägg, och knappt 2 dl mjöl, som blandats med 1 tsk bakpulver.
Dela plommonen på hälften, doppa skärytan i socker och tryck ner i smeten.
Grädda i 12-15 min i 175 gr.
Blanda fyllningen.
1/2 dl socker
1 dl vispad grädde
1 ägg
1 dl grovhackade hasselnötter alt mandel alt valnötter
( jag blandat hasselnötter och mandel)
rivet skal av en halv citron
När kakan gräddats häll på fyllningen och grädda ytterligare i 20 min, tills den fått fin färg.
Smaklig spis! :-)
Idag Måndag alltså, och denna veckan innebär det för mig en lång Måndag på jobbet, vilket det har blivit de senaste månaderna varannan Måndag. Har ju rätt mycket att göra, så det är rätt skönt att kunna jobba ifatt lite så här. Sen blir det nog sängen direkt när man kommer hem. :-
Så god den ser ut! Hoppas att jag hittar lite plommon i affären eller hemma hos någon, så att jag kan testa att baka den någon dag! Kram
SvaraRaderaåh jag älskar plommonkaka!
SvaraRaderaKram Jenny
Låter riktigt god ♡ …
SvaraRadera/Kram