20150707

GÅRDAGENS SKÖRD & IMPULSKÖP..


Finns det något godare än jordgubbar, det tycker inte jag, men det tråkiga är bara att säsongen
 för de färska bären är så kort. :-)
 
Men vi försöker äta så mycket som det bara går just nu och då har vi det till det mesta. B la i sallad, som tillbehör till grillat, som jordgubbssalsa då men även till efterrätt. :-)
 
Och just nu börjar även våra egna "gubbar" bli klara, så ett av dagens göromål nu är att skörda dem, så inte fåglarna tar dem. Jag har inte hunnit köpa något nät ännu och lägga över, så det gäller att bevaka dem själv. :-)
 
 
Igår blev det då inte bara jordgubbs plockning utan även ett litet impulsköp blev det också. :-)
Var inom Maxi en snabbis, då E skulle köpa andra boken i en serie hon påbörjat läsa. Och då stod jag kollade lite i hyllorna och hittade en bok, "PT Fias Tio i Topp",  som intresserade mig. Så den fick såklart följa med hem, måste ju kolla in den ordentligt. :-)
 
 
 
Och såklart påbörjade jag också att läsa den direkt igår kväll, och det är verkligen en härlig bok där fina bilder, med träningsövningar, recept och peppande ord varvas i en härlig blandning. :-)
 
Men Tisdag idag och på menyn idag står det "Ugnstekt lax, kokt nypotatis och kall örtsås, med sparris", men innan dess lite jobb och sen ett pass på gymmet ( då det igår blev en rejäl PW, så fick det bli gymmet idag...dagsformen som avgör vad vi hittar på :-) )
 
 

3 kommentarer:

 1. Jordgubbar är ju bara det bästa! Och vad lyxigt med egna!!!

  Kul med kokbok/träningsbok/hälsobok! Jag skulle kunna ha hur många som helst :-).

  Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Jag äter alldeles för lite jordgubbar, det är ju så gott! Kram Anette

  SvaraRadera
 3. ÄlskAr jordgubbar :) här äter vi också gubbar så mycket vi kan ...
  Hur gör du jordgubbssalsa ??
  Lät gott :)
  Stor kram till dig finaste

  SvaraRadera