20151103

ÄPPELROSOR..

 
Tisdag och ytterligare ett recepttips idag. Men idag på lite efterrättsvariant och det är de omtalade äppelrosorna. Dessa testade jag att göra till vårt middagsbesök i lördags.
 
Och så enkla de var. :-)
 
Äppelrosor. (ca 5 stycken)
 
Dela äpplena mitt itu och ta ur kärnhussträngen.
Skiva dem tunt
koka de lite mjuka i sockerlag ( 3 msk socker och 3 msk vatten)
Ta upp ur sockerlagen och låt svalna något
 
1 färdig smördegsplatta ( köpt i butik) läggs ut
Smöras, och strö på socker och kanel
Skär strängar av smördegen
lägg ut äppelskivorna ngt lite omlott på halva delen av varje sträng
Vik upp den andra halvan av strängen över äppelskivorna
rulla ihop längderna
lägg äppelrosorna i muffinsformar
grädda i 200 gr i ca 20-30 min beror helt på vilka äpplen man har
 
Klar att servera! :-)
 
 
Men vilken löprunda jag fick igårkväll, så helt underbar. Härlig väder, benen kändes kanon och även orken. Så det blev verkligen sköna 15 km med underbar musik i öronen. Avslutade sen kvällen med lite bad i spaat. En bra måndagskväll alltså. :-)
 
Men idag kör vi Tisdag! :-)

2 kommentarer:

  1. Men jisses vilken läcker dessert, både för öga och gom. Tack för tipset. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  2. Åh så gott, och vad vackra dom är.
    Tack för det.
    Kram Pia

    SvaraRadera