20160104

SÄKER STIL..

  
En ny bok kom med posten häromdagen, och det var boken "Säker stil". Guiden till den perfekta garderoben, som ni säkert sett hos andra bloggare innan.
 
Jag passade på att beställa den när sonen skulle ha en bok till sin lillasyster i julklapp, då jag som lite "boknörd", var lite nyfiken på vad det var för en bok. :-)
 
Och efter att ha börjat läsa den, så upptäckte jag att jag nog har en rätt bra basgarderob redan....trodde man ju inte...:-), men rätt skönt så man slipper förnya sig för mycket...haha. :-)

Basgarderoben bör bestå av b la ..
- randig topp
- ett par klassiska pumps
-svarta handskar
-armbandsur
-svart blazer ( har visserligen detta men gillar den sådär, föredrar kofta istället)
-vit skjorta ( ja det har väl de flesta :-) )
-ballerinaskor ( det det går jag i hela somrarna )
-liten och stor väska (yes)
- kostymbyxor ( köpte jag faktiskt i november och hade dem på julafton :-) )
-kofta ( ja det har jag en hel hög av)
-rundhalsad tröja ( här går jag nog bet, för det har jag inte :-) )
etc

Hur tänker ni när ni köper kläder, har ni en basgarderob som ni satsar lite mer på och sen bara köper till lite förbrukningskläder? Eller ni fyller på efterhand med vad som behövs hela tiden...?

När jag tänker efter själv så är jag nog en som satsat på en bra basgarderob, utan att vara riktigt medveten om det....:-)... för sen under respektive säsong bara komplettera med förbrukningskläder. :-)

Spännande det här, får nog läsa vidare tror jag, man lär sig något nytt om sig själv hela tiden. :-)
 
 7 kommentarer:

 1. Den boken har jag också! Jag har alltid "bara handlat" det jag velat ha. Jag har inte satsat på någon basgarderob tidigare. Jag har köpt kläder som passar på jobbet på förskola, med små barn och så har jag köpt kläder till lite mer fint... Den där "fina" bra basgarderoben har det liksom inte funnits plats för i mitt liv, har jag nog tyckt. Det har varit väldigt mycket kläder i volangstuket för mig, nu vill jag ha en lite mer "classy" stil, så har rensat ur massor av kläder. Tänker att jag ska börja bygga upp en basgarderob, faktiskt. Vissa plagg har jag ju redan, som svart kjol, vit skjorta, svart kavaj och så där, men det är inga riktigt fina dyra saker, så de kanske inte håller måttet hela livet ;)
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 2. jag har absolut ingen basgarderob men önskar att jag hade en. Svart kavaj, kofta och armbandsur och kanske en randig topp är vad som finns här. Inga pumps, inga svarta skinnhandskar heller. Borde kanske kolla i den boken. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 3. Tack för tipsen. Check på basgarderoben, har alla klädesplaggen.

  SvaraRadera
 4. Det där är intressant... Någon vit skjorta har jag inte! Inga pumps heller, för breda fötter...
  Nope jag har ingen direkt basgarderob märker jag nu ;-)
  Jag har ett jobb där jag inte är direkt uppklädd/finklädd utan lite mer casual, jeans och t-shirt! Aldrig kjol/klänning på jobbet! Inte den typ av jobb där det riktigt passar
  Sen har jag finkläder som anv till fest/kalas och det är ju inte alltför ofta...

  Kram Sandra

  SvaraRadera
 5. Oj en basgardeob har inte jag då.....inga pumps, ingen vit skjorta eller randig topp. Men en massa annat haha. Kram Anette

  SvaraRadera
 6. Nja, ligger nog pyrt till där, med basgarderoben. Men jag skyller nog den på mitt jobb, för det blir mest praktiska kläder köpta. En kostym skulle jag aldrig använda, liksom inte jag! Till fest blir... olika! Skratt*
  Önskar Dig en fin Trettondagsafton, kram Kate

  SvaraRadera
 7. Har också köpt den boken, men har bara tittat lite snabbt i den.
  Men någon basgarderob har jag inte, men det kanske blir ändring på det nu :)
  Kram Pia

  SvaraRadera