20140606

INKAS & SNIGLAR..

 
Idag har borden fixats hem inför studenten, och listan med to do's inför fredagen bockas av mer och mer för varje dag som går. :-) Men när vi väl landade hemma, tog jag och E, med lilla Liza på en PW, och väl på hemväg, så tog vi en liten avstickare inom Inkas i Blom, som är bara några hundra meter hemifrån oss. Jag som inte följt Trädgårdskampen, tror jag det hette, på TV, visste inte vem Inkas var, men hon var visst en av deltagarna i tävlingen. :-)

 
Hon har gjort vid en dunge, smyckat den med allt möjligt, mysigt var det att gå där på spången, och kolla in allt. :-)


 
Som sagt så smyckades gången inte bara med fina färgglada blommor utan även tallrikar...

 
..och färgglada hängmattor, och annat tingel tangel som hängde i trädena.


 
Hon har även försäljning och cafe i angränsande till dungen. :-) Idag hann vi inte med någon fika, men vi får väl ta en promenad en annan dag och inta lite kaffe också. :-)
 
Och nu till något liiite äckligare, vi hittade "mördarsniglar" i vår odlingar ikväll....blää ...äckligt, och hur tar man då död på dessa. Ja N sa, dränk dem i spannen, och när jag försökte det, så var de snabba med att klättra sig uppåt, så då var det bara att börja googla  och se vad som skulle göras. Svaret....ja....ta sekatören och klipp dem i nacken, så dör de en snabb död, och låt dem ligga kvar, för den döda snigeln drar åt sig flera ( de är nämligen kannibaler), om det finns det i trädgården, och då tar man och klipper dem också. Och det kan jag säga, det var inte det roligaste jag gjort, usch....jag hoppas verkligen inte att vi får fler, vill verkligen inte göra detta igen. Så nu har jag värvat en annan klippare, om det skulle vara så att vi får fler. :-)
 
En Trevlig Fredag kväll önskas! :-)

6 kommentarer:

 1. Usch för sniglar! Hoppas att du får en fin helg utan sniglar. Kram

  SvaraRadera
 2. Fy för sniglar, det där lät inte så trevligt.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 3. Gaaaahhh, vad otrevligt med sniglarna.... Men, vilken fantastiskt ställe ni besökte, sååå mysigt arrangerat med allt!!
  Lördagskram från Kate

  SvaraRadera
 4. Ja fy tusan för sniglar....de kan man verkligen vara utan. Vilket mysigt ställe verkar perfekt för att koppla av med en kopp kaffe. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 5. Tur ni hinner att njuta också i all stress. Kram Anette

  SvaraRadera
 6. Vilken oas att besöka :-) ser fint ut!
  Äckel sniglar! Öl har jag hört men de verkar överleva allt ;-)
  Kram Sandra

  SvaraRadera