20141105

ETT KNIPPE PERSILJA..

 
Igårkväll skulle vi ha köttbullar till middag, och då testade jag en lite annan variant. Köpte med mig hem ett stort knippe färsk persilja som fick hackas och blandas i smeten. Och blev det gott? Ja verkligen, så detta kan jag varmt rekommendera, om man nu gillar persilja vill säga.
 
Vanligtvis brukar vi göra rätt många köttbullar och då gör vi dem i ugnen, lättast så, och man slipper allt stekos, men idag gjorde vi en mindre sats då det bara är vi två hemma och sen för att testa med persiljan. Man vet ju aldrig hur det blir, så då är det bäst att testa på lite mindre mängd. :-) Men i det här fallet hade vi lätt kunnat gjort en hel braspanna i ugnen och fryst in lite.
 
Klassiska köttbullar med färsk persilja
 
Blandfärs
salt och grov svartpeppar
hackad scharlottenlök samt hackad vitlök, som fräses lite mjukt först i stekpannan
ägg
hackad färsk persilja
 
- allt blandas och formas till lagom stora köttbullar och stekes i het panna.
- klara att serveras!
 
 
Idag Onsdag och lill Lördag, för det är väl det som Onsdagarna kallas för. :-) Så här blir det faktisk en liten "date" i Helsingborg ikväll, precis som planeringen var i början av veckan, har jobbat på lite, för att kunna gå någon timme tidigare idag, jätteskönt! :-)
 
Vad hittar ni själva på denna lill Lördag? 
 

2 kommentarer:

 1. Mums så gott det ser ut! Köttbullar gör jag bara till jul ;) Vanligtvis blir det biffar av någe slag av köttfärsen ;)
  Dejt, så trevligt! Här blir det städning efter jobbet ,)
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 2. Köttbullar, så gott! Brukar med göra de i ugnen.

  I dag jobbar jag i min ljusverkstad, har ju den på gården, så jag gör som jag vill. Nu dags för lite lunch.

  Kram

  SvaraRadera