20150806

I VÄNTAN PÅ JORDGUBBSTARTE..

 
I väntan i går på våra vänner som skulle komma, så tog jag lite kort av altanen,
vår favoritplats nu på sommaren när väl värmen kommit, :-)
(och ja tallrikarna är uppochnervända, allt för att förhindra flugorna att ta över :-) )

 
Mitt fina Tuija klot som ännu inte fått någon ytterkruka, men fin är den. :-)
 
 
Grillmästaren var i full gång. Och igår bjöd vi på fylld kycklingfile med salami, mozarella och färsk bladspenat, ugnsrostade rotsaker, balsamicosås och sallad.
 
 
Och till kaffet blev det en jordgubbstarte, hann inte fota den innan halva var väck, därför fick det bli foto endast på en halv tårta. :-)
 
Så idag bjuder jag på receptet på denna..
 
Jordgubbstarten.
 
Mördeg
100 gr smör
2,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
1 dll socker
1 ägg
 
Blanda först ihop smör och socker och sen i med allt det andra, låt degen vila, helst över natten.
Kavla sedan ut degen i en form med löstagbar kant.
Grädda i 180 gr tills den har fin brun färg.
 
Citronkräm
2st gelatinblad
1,5 dl pressad citronsaft ( 2 citroner)
200 gr smör
5 ägg
3 dl socker
 
Lägg gelatinbladen i blöt
Blanda alla de andra ingredienserna i en kastrull och låt sjuda på svag värme under omrörning tills den tjocknat något, lägg då i gelatinbladen och låt krämen svalna ordentligt.
 
När pajskalet svalnat, tag loss den från formen och lägg över på fat.
Och lägg över den svalnade krämen i skalet och skiva jordgubbar över.
Klar att servera.
 
Idag Torsdag och solen lyser idag också, härligt!
Här idag är det både tandläkarbesök och lite andra ärenden inplanerade, sen blir det nog lite trädgårdshäng i solen också. :-)
 
En Fin Torsdag till er alla.
 
 

5 kommentarer:

  1. Vad fint dukat och så en smarrig efterrätt. tack för receptet. Flugor är hopplösa och kan förstöra en hel middag.Kraaam Pia

    SvaraRadera
  2. Vilken mysig altan ni har och tårtan mmmmm. Kramisar Tina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för dina fina kommentar Tina. Kramizz Laila

      Radera
  3. Så mysigt och gott! Kram Stina

    SvaraRadera
  4. Mmmm vilken godsak. Smart med tallrikarna. Kram Anette

    SvaraRadera