20151216

SAFFRANSDEG..




Igår prickades lussebullar av från min planeringslista,
 
Testade faktiskt att göra sk sockerbullar med vaniljfyllning
förutom då de vanliga lussebullarna.
 
Och de fick klart godkänt av de här hemma, så de kommer vi nog att göra fler gånger. :-)
 
 
Vaniljbullar eller sk sockerbullar
 
50 gr jäst
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 gr saffran
250 gr kesella
2 dl socker
100 gr rumsvarmt smör
lite salt
10-12 dl mjöl
 
smula jästen i en bunke
värm mjölk, vispgrädde och saffran till fingervarmt
häll detta över jästen och låt den lösas upp
ha i salt, socker och smöret delat i mindre bitar
och till slut lite mjöl i taget och arbeta degen en stund
 
Låt jäsa i ca 1 h
forma till bullar och lägg en klick vaniljkräm i botten och nyp ihop bullen igen
lägg den i en aluminiumform
låt jäsa ytterligare i ca 45 minuter
 
grädda i 250 graders ugn i ca 10 min
pensla direkt när de kommer ut med smör och sockra över
Smaklig spis!


Idag Onsdag och idag blir det Skåne runt.:-)
Först anhalten blir Ängelholm och sen vidare vid lunchtid mot Södra Sandby utanför Lund, innan bilen får ta mig tillbaka till Kristianstad mot kvällningen. :-)
 
Och ett träningspass på gymmet kanske, vi får väl se. :-)

1 kommentar:

  1. Så gott. Det känns som mitt kök är stängt och kocken eller bagerskan har semester.....puhu.... Kram Anette

    SvaraRadera