20141007

VINTIPS & LINAS MATKASSE..

 
Mitt tips idag Tisdag är det här vinet som vi drack i Fredags, Amicone, nr 74756 på bolaget. :-)
Jag får emellanåt lite vintips på mailen, och förra veckan kom det här om Amicone...
 
"Som ett alternativ till Amaronevinerna finns nu Amicone från samma region, Veneto. Vinet framställs av samma druvor som ett traditionellt Amaronevin men i detta vin torkas inte alla druvor. Det är fortfarande ett smakrikt vin men inte fullt så kraftfullt som ett Amarone."
 
Och jag kan bara instämma, det var riktigt gott, inte riktigt som ett gott och smakfullt Amarone, men helt klart godkänt, och drickbart. :-)
 
Då var det Tisdag idag, och vi kör Linas matkasse igen den här veckan, och den här gången är temat Koreanska smaker, ska bli spännande och se vad det blir. :-) Så på dagens meny står det Fänkålsstekt kyckling med honungsfräst spetskål och dijonsmörsås.
Låter gott? Nja vi får väl se.....jag har ju en förmåga att dissa mat innan jag smakat, om de innehåller konstiga ingredienser..( men jag smakar alltid)...:-)...men jag återkommer med recentioner. :-)
 

5 kommentarer:

 1. Jag fick också det vintipset förra veckan och tyckte att det var intressant!
  Kul att du gillade det, även om det inte var som en Amarone, men man brukar
  ju få det man betalar för och det här har ju också ett lägre pris så det var väl väntat.
  Kram M.E

  SvaraRadera
 2. Jag får också vintips på mejl. Ofta beställer jag hem sånt som finns i systemets beställningssortiment. Ofta lådor om 6 flaskor. Utan att ha testat dem innan ;) Det där låter gott. Kanske inte som Amarone, men som föregående sa man får ju vad man betalar för, och så är det ju så klart med Amaronevinerna också. De finns ju i olika prisklasser och håller olika kvalitet därefter.
  Oftast så tycker jag att vinerna mellan 90-130 håller ungefär samma kvalitet. Sen "händer" det lite mer när man köper viner för 150 och uppåt ;) Men någon vinkännare utger jag mig inte för att vara ;) Men det är gott med gott vin :)
  Kram på dig och tack för tips! Hoppas middagen smakar bra!
  /Maria

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset, ska läggas till på vinlistan.

  Kram Linda

  SvaraRadera
 4. Vad spännande. Jag dricker mest Italienska viner och då oftast Tomassi och Apassimento som jag gillar men det här lät ju spännande. Vi slutade med dessa matkassar för att det ofta var så konstiga ingredienser och smaker i.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 5. Så spännande med matkasse. Jag är sugen att prova det. Kram Anette

  SvaraRadera