Vi skulle ju ha lite folk igår, men tyvärr ringde de om att de blivit sjuka, tråkigt nog. Men så blir det ibland. Men vi körde på ändå med den planerade menyn, och till efterrätt skulle det bli blåbärspaj. Och det var ett nytt recept som jag hittat av Leila Lindholm, här. Och då den blev såå god, så tänkte jag dela med mig av receptet, så ni kan testa. :-)
Blåbärspaj med vallmo
Smuldeg
250 gr smör
knappt 1,5 dl socker
2,5 dl mjöl
1/2 dl blå vallmofrön
3 dl havregryn (jag tog fiberhavregryn)
Fyllning
blåbär
socker
potatismjöl
Fyll en pajform med blåbär som blandats med lite socker och potatismjöl
Blanda smör, socker och mjöl till en grynig massa
Blanda försiktigt ner vallmo och havregryn i mjöl blandningen
Strö smuldegen över blåbären i formen
Gräddas i ca 25 min i 200 gr
Servera med vaniljglass ( eller grädde)
Smaklig spis!
Fortsatt skön Lördag önskas! :-)
Paj - i alla former gillar vi! : )
SvaraRaderaMums blåbärspaj som är så gott!!! Den ser jättesmarrig ut!
SvaraRaderaKram Malin
Mmmm blåbärspaj är alltid rätt, så gott. Kramisar Tina
SvaraRaderaÄlskar Leilas recept!
SvaraRaderaKram Jenny
Mmmm så gott! Så tråkigt att vännerna blev sjuka :-( ni får ta igen det en annan kväll...
SvaraRaderaHär har helgen svischat förbi, äldsta spelar fotboll så där var vi igår och sen har resaurangbesök och tjejkväll avlöst varann...
Ha en fin söndag
Kram Sandra
Åhhh, så gott med blåbärspaj, men vad tråkigt att det blev återbud från gästerna, som då missade denna goda efterrätt...
SvaraRaderaÖnskar Dig en fin söndag, kram Kate
Mmm vad gott. Önskar dig en fin start på veckan. Kram Anette
SvaraRaderaJag älskar efterrättspajer i alla smaker!
SvaraRaderaSynd att gästerna avbokade!
Men pajen går ju att spara och njuta av flera ggr! :)
Kram.
Susanne