20150411

BLÅBÄRSPAJ..

 
Vi skulle ju ha lite folk igår, men tyvärr ringde de om att de blivit sjuka, tråkigt nog. Men så blir det ibland. Men vi körde på ändå med den planerade menyn, och till efterrätt skulle det bli blåbärspaj. Och det var ett nytt recept som jag hittat av Leila Lindholm, här. Och då den blev såå god, så tänkte jag dela med mig av receptet, så ni kan testa. :-)
 
Blåbärspaj med vallmo
 
Smuldeg
250 gr smör
knappt 1,5 dl socker
2,5 dl mjöl
1/2 dl blå vallmofrön
3 dl havregryn (jag tog fiberhavregryn)
 
Fyllning
blåbär
socker
potatismjöl
 
Fyll en pajform med blåbär som blandats med lite socker och potatismjöl
Blanda smör, socker och mjöl till en grynig massa
Blanda försiktigt ner vallmo och havregryn i mjöl blandningen
Strö smuldegen över blåbären i formen
Gräddas i ca 25 min i 200 gr
Servera med vaniljglass ( eller grädde)
 
Smaklig spis!
 
Fortsatt skön Lördag önskas! :-)
 

8 kommentarer:

  1. Paj - i alla former gillar vi! : )

    SvaraRadera
  2. Mums blåbärspaj som är så gott!!! Den ser jättesmarrig ut!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  3. Mmmm blåbärspaj är alltid rätt, så gott. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  4. Älskar Leilas recept!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  5. Mmmm så gott! Så tråkigt att vännerna blev sjuka :-( ni får ta igen det en annan kväll...
    Här har helgen svischat förbi, äldsta spelar fotboll så där var vi igår och sen har resaurangbesök och tjejkväll avlöst varann...

    Ha en fin söndag
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  6. Åhhh, så gott med blåbärspaj, men vad tråkigt att det blev återbud från gästerna, som då missade denna goda efterrätt...
    Önskar Dig en fin söndag, kram Kate

    SvaraRadera
  7. Mmm vad gott. Önskar dig en fin start på veckan. Kram Anette

    SvaraRadera
  8. Jag älskar efterrättspajer i alla smaker!
    Synd att gästerna avbokade!
    Men pajen går ju att spara och njuta av flera ggr! :)
    Kram.
    Susanne

    SvaraRadera