20150616

PÅ MATTALLRIKEN IGÅR..

 
Paj går alltid hem tycker jag,
för man kan ju fylla pajskalet med egentligen vad som helst, beroende på vad man har hemma för tillfället. :-)
 
Och igår blev det just en sådan paj till kvällsmat....som jag kan kalla Salamipaj med extra gott. :-) 
 
Pajskal
3 dl mjöl
125 gr smör
2-3 msk vatten
Nyp ihop degen och tryck ut i en pajform,
nagga botten lite lätt med en gaffel och förgrädda i 225 gr i ca 10 min.
 
Fyllning
förstekta champinjoner
delade körsbärstomater
delade soltorkade tomater
god salami delad i mindre skivor/bitar
Lägg i alla ovan ingredienser i pajskalet
 
Äggstanning
2 ägg
2 dl mjölk
2 dl riven ost
salt ( jag använde smaksatt salt, Nikolas Vahe)
peppar
 
Häll äggstanningen över fyllningen i pajskalet.
Toppa med solrosfrön eller pumpafrön.
Grädda i 200 gr tills det fått lagom med färg
 
Smaklig spis. :-)
 
 

3 kommentarer:

  1. Paj är alltid gott. Tack för tipset :)
    Ha en fin tisdag.
    Kram Petra

    SvaraRadera
  2. Å va gott!
    Idag får vi njuta av värmen här i sthm.
    Sen blir det sämre!
    Ha en fin kväll!
    Kram.

    SvaraRadera
  3. Det är så gott med paj, fast pajskalet hade jag kunnat vara utan. Kram Anette

    SvaraRadera