Paj går alltid hem tycker jag,
för man kan ju fylla pajskalet med egentligen vad som helst, beroende på vad man har hemma för tillfället. :-)
Och igår blev det just en sådan paj till kvällsmat....som jag kan kalla Salamipaj med extra gott. :-)
Pajskal
3 dl mjöl
125 gr smör
2-3 msk vatten
Nyp ihop degen och tryck ut i en pajform,
nagga botten lite lätt med en gaffel och förgrädda i 225 gr i ca 10 min.
Fyllning
förstekta champinjoner
delade körsbärstomater
delade soltorkade tomater
god salami delad i mindre skivor/bitar
Lägg i alla ovan ingredienser i pajskalet
Äggstanning
2 ägg
2 dl mjölk
2 dl riven ost
salt ( jag använde smaksatt salt, Nikolas Vahe)
peppar
Häll äggstanningen över fyllningen i pajskalet.
Toppa med solrosfrön eller pumpafrön.
Grädda i 200 gr tills det fått lagom med färg
Smaklig spis. :-)
Paj är alltid gott. Tack för tipset :)
SvaraRaderaHa en fin tisdag.
Kram Petra
Å va gott!
SvaraRaderaIdag får vi njuta av värmen här i sthm.
Sen blir det sämre!
Ha en fin kväll!
Kram.
Det är så gott med paj, fast pajskalet hade jag kunnat vara utan. Kram Anette
SvaraRadera