20160330

FLÄSKFILESPETT MED FETASALLAD..

 
På bokrean fyndade jag en LCHF kokbok, som jag varmt kan rekommendera. "Näringsriks och naturlig LCHF" av Klara Desser ( boken finns här). Vi äter ju inte ren LCHF, utan tillsätter själva pasta, ris eller potatis om vi känner för det. Men de recept jag hittills testat, har varit så goda och det är ju alltid roligt att prova nytt, som sen blir återkommande i våra veckomatsedlar. :-)
 
Så idag bjuder jag på ett vi testade i helgen.
 
Grillade fläskfilespett med fetasallad.
 
Blanda 3 msk olivolja, 2 pressade vitlöksklyftor, 1tsk mald spiskummin, 1/2 tsk mald koriander, 1 1/2 tsk chilipulver. Lägg köttet i påse tillsammans med denna blandning och marinera, helst över dagen.
 
Varva kött och paprika på grillspett.
När köttet grillas, görs salladen.
 
Blanda 1 hackad rödlök, 1 ask delade körsbärstomater, 150-200 smulad fetaost och 200 gr haricot verts, ringla över lite olivolja samt balsamvinäger och salt och peppar.
Vi valde att servera oliverna vid sidan av, då de hade kärnor. Annars kan man blanda i dem i salladen.
 
Klart att serveras med grillspetten!
 
Idag Onsdag och vi har redan kommit halvvägs in i veckan, rätt skönt med kortvecka. :-) Men det tog mig bara en dag (igår), sen kändes det som man inte haft någon semester, utan man var inne i trallen diekt. :-) Men en positiv sak var i alla fall att jag kände mig betydligt piggare, än jag gjort på länge, så semestern var nog väldigt välbehövlig. :-) 
 

2 kommentarer:

  1. Vi äter också en del lchf och grillat är ju så gott. Kram Suss

    SvaraRadera
  2. Så härligt att det snart är helg ogen ;)

    SvaraRadera