20141022

ÄPPELBRÖD..

 
Det hanns med ett brödbak i Måndagskväll efter min löpning, har haft detta recept i tankarna några dagar. Var lite sugen att testa och se hur det skulle smaka med lite rivet äpple i, och det är ju höst och äppel tider, så vad passar bättre då än just ett äppelbröd. :-)

 
 
Och lika enkelt som ett filmjölksbröd var det, men i detta var det istället på naturell yoghurt, och såå  gott det blev också. :-)
 
Äppelbröd
 
2 dl fiber havregryn
5 dl grovt dinkelmjöl
1 dl linfrön
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 dl russin
2 nypor flingsalt
 
* Blanda alla dessa torra ingredienser först i en bunke.
 
4 dl naturell yoghurt
3 msk honung
1 rivet äpple ( jag tog 2 då mina var rätt små)
 
* Blanda i detta i de torra ingredienserna, blanda väl och lägg över det i en smörpappersklädd brödform, och grädda i nedersta delen av ugnen i 35 minuter, i 175 grader.
 
Smaklig spis!
 
Onsdag ja idag, och här är det en tur till tippen som gäller i första hand efter jobbet, vilket är ett måste, vi fyllde nämligen min lilla bil igår kväll med en massa bråte som vi samlat på oss i garaget, så nu är det ju bara tvunget att åka dit. :-) Sen får vi väl se vad som faller en in, en PW eller soffan....:-)...undrar vilket som vinner...haha. :-)
  

8 kommentarer:

  1. Nybakat sååå mumsigt. Här skulle bi också behöva åka till tippen, men vi fyller nog en hel buss med allt skit vi har samlat på oss. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  2. Men så gott med äpple i. Det ska testas:) Kram till dig

    SvaraRadera
  3. Det där brödet är säkerligen supergott, blir säkert lite extra när det är äpplen i.
    Här ska det bli en promenad med Doris nu.
    Kram Helena

    SvaraRadera
  4. Åååå vad gott med äpplen i...

    Så vad blev det pw eller soffan ;-)

    Vi tömde garaget för ett par veckor sen, så härligt efteråt när det är
    Rensat!
    Kram Sandra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Får skylla på vädret, det regnade för fullt, så det fick bli soffan.:-) kramizz Laila

      Radera
  5. Mmmm låter gott....Kram Anette

    SvaraRadera
  6. Så gott! Jag som älskar filmjölksbröd borde ju testa detta:)
    Kram fredrika

    SvaraRadera
  7. Mmm det där lät supergott. Jag gillar att baka limpor när jag väl bakar...inget klass och det går snabbt..;)
    Kram kram
    Katarina

    SvaraRadera