20141009

BETYG AV VECKANS MATKASSE MED RECEPT..

 
Tänkte jag skulle tipsa om höjdpunkterna i veckans matkasse från Lina.
 
Nu har vi inte gjort hela veckans middagar ännu, men det blir inte fler nu, då jag ska iväg på fest ikväll, och N ville inte göra bara till sig själv, så det blir till att använda de övriga ingredienserna till helgens middagar. Men i alla fall så var tisdagens middag, Fänkåls kyckling med honungsfräst spetskål och dijonsmörsås. Och mitt tips är då speciellt spetskålen.....sååå god och såå enkel att göra, så detta kommer vi att göra om. :-)
 
Strimla spetskål och rödlök
Fräs i smör i het panna
Ringla över lite honung och salta
Klart att servera. :-)
 
 
Och igår blev det koreansk rostbiff med kimshi och sesammarinerad gurka. Och det kan jag säga, att hade jag inte vetat att det var jag som lagat det, så hade jag gissat att jag satt i Korea och åt på en inhemsk restaurang.....haha. :-)...så gott var det, alltihop.
 
Gurkan hyvlas tunt och läggs ner i vinäger, vatten, socker och limesaft + rivet skal från limen,
innan servering tas gurkan upp och blandas med sesamfrön.
Strimlad rostbiff som vändes ner i 0,5 dl japansk soja, 1 msk socker och 1 pressad vitlök.
Stek i het panna.
Servering - rostbiffen, jasminris läggs på isbergssalladsblad, och toppas med gurkan och kimshi ( inlagd kimshikål, som finns i butik färdigt)
 
Torsdag idag alltså och ikväll är det fest, vi skall tacka av en kollega som gått i pension. Och det är en av mina allra käraste kollegor som jag jobbat ihop med, så han är med andra ord saknad på jobbet. :-) Men han ringer ibland och hör sig för om vad som hänt....eller om han vill ha något utfört. :-)
 
Men nu först lite jobb innan vi slår klackarna i taket...och att det är jobbdag imorgon också, det är morgondagens problem. :-)
 

2 kommentarer:

  1. Det som är kul är ju att man testar rätter som man kanske inte lagat annars. Ser gott ut. Hoppas ni har en trevlig kväll. Kram Anette

    SvaraRadera
  2. Gillar linas kasse :) Toppen bra mat och riktigt fina råvaror.
    Kram och ha en fin fredag

    SvaraRadera